Volwassenen / Voksne

Mijn praktijk biedt individuele behandeling aan volwassenen. De behandelgesprekken vinden plaats bij jou thuis, of op een andere plaats waar jij je veilig voelt en waar je vrijuit kan praten.

Het geeft mij voldoening om jou als mens te leren kennen en je de juiste gereedschappen te geven om mee verder te gaan in het leven. Het eerste gesprek staat in het teken van elkaar leren kennen. Dat doe ik door goed te luisteren en samen met jou behandeldoelen op te stellen. Ook maak ik gebruik van een vragenlijst om je klachten gemakkelijk inzichtelijk te maken. Na het eerste gesprek krijg je een intakeverslag met een behandelplan.

Samen bespreken we de frequentie en de hoeveelheid sessies die we denken nodig te hebben. Ik heb de gewoonte om te beginnen met vijf gesprekken. Dit is een uitgangspunt, maar het kan altijd worden aangepast. Tijdens de behandelingen evalueren we regelmatig.

Ik heb ervaring met veel verschillende behandelvormen, waaronder oplossingsgerichte therapie en cognitieve gedragstherapie. Protocollen kunnen een goed uitgangspunt bieden voor de behandeling. Ik pas deze echter aan om goed zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw behoeftes en hulpvragen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er actuele gebeurtenissen zijn waardoor het werken met het protocol even op de achtergrond komt te staan. Ieder mens is uniek en ik gebruik graag mijn creativiteit om daar zo goed mogelijk op aan te sluiten. Naast de gesprekken werk ik met huiswerk en schrijfopdrachten. Hierdoor ben je actief betrokken bij je eigen proces.